Sjećanje na 30 godina herojske obrane

U sjećanje na 30 godina od zapovijedi o osnutku gardijskih brigada članovi Moto kluba Veterani Slavonije i Baranje položili su krunicu u Crvenog fiću.

Predsjednik Moto kluba 4. gardijske brigade Zlatko Borojević istaknuo je da su svi, početkom rata, krenuli u obranu Hrvatske većinom goloruki, ali s krunicom oko vrata. To je bio poticaj da polože onoliko krunica koliko je godina 4. gardijske brigade. Sve su brigade osnovane u isto vrijeme, osim Prve gardijske koja je osnovana šest mjeseci prije. “To nas je ponukalo da se družimo i budemo čvršći, a ujedno da ne dopustimo prašini da prekrije naše spomenike, da očuvamo tradiciju i da se ne zaboravi,” istaknuo je Zlatko Borojević.
Svijeću je upalio i članove pripadnike 3. gardijske brigade i 4. splitske gardijske brigade pozdravio osječko – baranjski župan Ivan Anušić. “Trideset je godina prošlo od izdavanja zapovijedi ministra Gojka Šuška o osnutku četiri gardijske brigade koje su pridonijele u oslobađanju Republike Hrvatske. Počast onima koji su izgubili život braneći Hrvatsku a bili su pripadnici ovih postrojbi. Ovo je lijep običaj i treba ga nastaviti u budućnosti”, rekao je župan Ivan Anušić.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.