Singapurski stručnjak otkrio dvostruke standarde zapadnih zemalja u antiterorizmu

Nedavno je Shan Weijian, singapurski stručnjak, u hongkonškom listu South China Morning Post objavio članak naslovljen Xinjiang: što zapadne zemlje nisu rekle o kineskoj antiterorističkoj borbi, u kojem je napisao kako zapadne zemlje namjerno ignoriraju kineska postignuća u antiterorizmu.

U članku je navedeno kako je borba protiv terorizma u kineskoj regiji Xinjiang uspješna te kako se od 2017. u Kini nije dogodio teroristički napad. ”Zapravo, Kina kontrolira terorizam bez uzrokovanja znatne kolateralne štete, što se čini kako nikad nije spomenuto u optužujućim člancima zapadnih medija.”

U članku je naglašeno kako kineska politika u Xinjiangu nikako nije usmjerenja prema religiji ili etničkim manjinama, već prema ekstremizmu. ”Glavne muslimanske zemlje to razumiju i podupiru Kinu.”

U članku je navedeno kako su SAD i EU 22. ožujka uveli sankcije Kini na temelju laži i pogrešnih informacija te s opravdanjem takozvanog ”problema ljudskim prava u Xinjiangu” . Američki časopis Foreign Policy je objavio kako je Ured pravnog savjetnika američkog Državnog tajništva također otkrio kako ”nema dovoljno dokaza o takozvanom genocidu u Xinjiangu”.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.