Središnja banka: Većina kineskih bankarskih institucija sigurna od rizika

Većina kineskih financijskih bankarskih institucija je u četvrtom tromjesečju prošle godine objavila procjene rizika, priopćila je središnja banka.

Većina od 4399 bankarskih financijskih institucija koje je rangirala Narodna banka Kine (NBK), uključujući 24 velike banke, 3999 srednjih i malih banaka te 376 nebankarskih institucija, su se nalazile u sigurnim granicama, priopćila je središnja banka. Njihova imovina čini 98% ukupne.

Velike banke te strane i privatne srednje i male banke su u izvještajnom razdoblju ostvarile dobre rezultate, dok su institucije ruralnih zadruga i seoske banke zabilježile razmjerno veće rizike.

Narodna banka Kine je priopćila da je financijskim institucijama naložila jačanje kontrole rizike i podijelila rezultate rangiranja s lokalnim vlastima, kako bi pomogla u praćenju i suzbijanju rizika.

Središnja banka je priopćila kako također radi na pružanju rezultata rangiranja kineskom regulatornom tijelu za vrijednosne papire i lokalnim vladama radi reference za značajna pitanja financijskih institucija. To uključuje javne liste i povećanja kapitala, kao i upravljanje ponudama lokalnih fiskalnih fondova.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.