Međunarodni dan jazza u Osijeku

30. travnja, grad Osijek upisuje se na svjetsku mapu gradova prijatelja jazza, te na taj način postaje dio globalne zajednice ljubitelja kvalitetne glazbe.

Obilježavanje Međunarodnog dana jazza u Osijeku održat će se u petak, u organizaciji osječkih jazz glazbenika i neformalnog Saveza udruga ŠIBICA, koje čine udruge: PARTWISH (formalni nositelj projekta), SLAMA, SHINE, REART, PLANTaža, KultAkt, RAST, te u partnerstvu s Hrvatskom glazbenom unijom, Gradskim prijevozom putnika Osijek, te Kulturnim centrom Osijek.

Događaj je planiran kao „JAZZY VOŽNJA“, odnosno, nastup 4 jazz banda na prikolici osječkog tramvaja. Na taj način, glazbenici će svojim sugrađanima pružiti jedinstveni doživljaj prijenosa jazz vibracija, uz poštivanje svih potrebitih mjera sigurnosti radi zdravlja i zaštite svih.

Ova posebna vožnja započinje u 13h, a za cilj ima obići cijeli grad u rutama: Remiza-Višnjevac-Trg-Mačkamama-Bikara-Zeleno polje.

Nastupit će:

  • Dixieland Band Čakovec
  • The Morenos
  • No Jazz Band
  • Sing Song Swing

S veseljem pozivamo sve sugrađane da i na daljinu, mahanjem iz svoga automobila, s bicikla, s prozora svoga doma,…, podržite naše divne glazbenike – entuzijaste, koji i ove godine nesebično dijele svoju najveću strast i umijeće sa svima nama. Obilježavanjem Međunarodnog dana jazza dokazujemo da prepoznavanjem i podržavanjem kvalitetnog umjetničko-kulturnog sadržaja naših umjetnika, stajemo ravno uz bok onima međunarodnima, te se barem na jedan dan ujedinjujemo, slaveći ljepotu umijeća glazbenika i kulturološke različitosti. Time se otvaraju vrata mogućnostima za razvojem daljnjih međunarodnih suradnji, odnosno, ostvaraj sljedećih gostovanja i što češćih razmjena iskustava i znanja ali i tradicije. Takvom umjetničkom proaktivnošću, indirektno se utječe na osvješćivanje građana o važnosti poštivanja svakog ljudskog bića, bez obzira na njegovo kulturološko nasljeđe, vjersku, nacionalnu pripadnost, socijalni, odnosno, obrazovni status, stoji u priopćenju Organizacijskog tima.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.