Kina usvojila novi zakon za promicanje oživljavanja ruralnih područja

Kinesko nacionalno zakonodavno tijelo je u četvrtak usvojilo zakon o promicanju oživljavanja ruralnih područja, pružajući zemlji pravno jamstvo za provođenje strategije oživljavanja ruralnih područja.

Zakon je usvojen nakon trećeg čitanja na 28. zasjedanju Stalnog odbora 13. saziva Svekineskog narodnog kongresa, koja je započela u ponedjeljak.

Kineski festival žetve, koji se svake godine obilježava na Jesensku ravnodnevnicu, je upisan u zakon.

Prema novom zakonu će se izgraditi sustav procjene oživljavanja ruralnih područja i uspostaviti sustav godišnjih izvješća o radu te sustavi nadzora i inspekcije.

Zakon sadrži 74 članka, a stupiti će na snagu 1. lipnja 2021.

1 KOMENTAR

  1. Glas Kine upravo izvještava o temama koje su ne samo u Kini već i u ostatku svijeta bitne, a to se posebno odnosi na Hrvatsku. Naime, problem zaostajanja ruralnih područja u odnosu na urbane sredine i depopulacija tih područja nije samo problem Hrvatske ili zemalja istočne Europe već je prisutan i u najrazvijenijim zemljama Europske unije, te je prihvaćeno da je rješavanje ovog problema od strateškog interesa za cijelu Europu. Europski parlament je na plenarnoj sjednici održanoj u ožujku 2019. godine, prihvatio Pametna sela kao novi koncept razvoja ruralnih područja u novom financijskom razdoblju 2021.-2027. godine te donio odluku o financiranju ovog koncepta iz Europskog fonda za regionalni razvoj i Kohezijskog fonda s najmanje 2,4 milijarde eura, ali i s mogućnošću dodatnog financiranja iz ostalih fondova EU.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.