Kineska proizvodnja opreme porasla je za 40% u prvom tromjesečju 2021

Kineski sektor proizvodnje opreme zabilježio je brzu ekspanziju u prvom kvartalu ove godine usred šireg gospodarskog oporavka, pokazali su službeni podaci.

Ključni barometar proizvodne snage zemlje i ukupnog gospodarskog poslovanja, sektor proizvodnje opreme zabilježio je rast dodane vrijednosti u prva tri mjeseca na godišnjoj razini za 39,9 posto, pokazali su podaci Ministarstva industrije i informacijske tehnologije.

Kombinirana dobit sektora skočila je 710 posto na godišnjoj razini u prva dva mjeseca. Podaci su također pokazali da je proizvodnja inženjerskih strojeva i kamiona porasla više od 70 posto u odnosu na prije godinu dana u prvom tromjesečju, što odražava zvučni zamah u proizvodnji i gradnji.

Kineski službeni indeks menadžera nabave u travnju, ključni mjerač proizvodnih aktivnosti, u petak je iznosio 51,1, što je manje od prošlomjesečnih 51,9, ali još uvijek je na teritoriji širenja.

Drugo najveće gospodarstvo na svijetu u prvom je tromjesečju zabilježilo 18,3 posto međugodišnje gospodarske ekspanzije, potaknuto jačom potražnjom u zemlji i inozemstvu.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.