Globalni investitori hrle u Kinu zbog poboljšanja poslovnog okoliša

Oduševljenje globalnih investitora kineskim tržištem se čini nezaustavljivim, unatoč epidemiji bolesti COVID-19 te su najnoviji podaci pokazali kako je Kina u turbulentnoj godini uspješno prevladala gospodarske poteškoće i postala glavno odredište za ulaganja u svijetu.

U 2020. godini je globalni dotok izravnih stranih ulaganja naglo pao za 38% na 846 milijardi dolara, što je najniža razina od 2005. godine, priopćila je Organizacija za ekonomsku suradnju i razvoj.

Kineska privlačnost stranim ulaganjima se nastavila i 2021., budući da je kinesko gospodarstvo održalo pozitivne rezultate u prvom tromjesečju, a strane tvrtke očekuju obećavajuću budućnost u zemlji.

Nedavno istraživanje kineskog Ministarstva trgovine je pokazalo kako je 96,4% poduzeća osnovanih inozemnim ulaganjima optimistično oko poslovnih izgleda u Kini.

Brojka predstavlja povećanje od 2,1 postotnog boda u odnosu na početak godine, pokazalo je istraživanje preko 3 200 inozemno financiranih tvrtki.

Gledajući unaprijed je Kina uložila velike napore u širenje pristupa tržištu i poboljšanje poslovnog okoliša, kako bi privukla više globalnih investitora na svoje ogromno domaće tržište.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.