Kineska misija rekla je da je sporazum o ulaganju s EU uravnotežen ugovor, a ne poklon

Glasnogovornik kineske misije pri Europskoj uniji (EU) rekao je u četvrtak navečer da je sporazum o ulaganju između Kine i EU uravnotežen ugovor, a ne poklon.

Glasnogovornik je to rekao kao odgovor na pitanje o rezoluciji koju je usvojio Europski parlament ranije u četvrtak, u kojoj se kaže da je svako razmatranje ili rasprava o ratifikaciji sporazuma o ulaganju između Kine i EU bila zamrznuta dok Kina nije ukinula sankcije.

“Ugovor o ulaganju između Kine i EU uravnotežen je sporazum koji koristi objema stranama. To nije dar jedne strane drugoj”, rekao je glasnogovornik.

Dvije strane završile su pregovore o sporazumu o ulaganju 30. prosinca 2020. nakon 35 rundi razgovora.

Europski parlament usvojio je u četvrtak rezoluciju kojom poziva Kinu da ukine sankcije za 10 europskih pojedinaca i četiri entiteta.

1 KOMENTAR

  1. Odnosi između EU i Kine ne bi se trebali promatrati isključivo kao gospodarski projekt, već da bi trebali služiti i stanovništvu na obje strane, među ostalim tako što će se poboljšati stanje socijalnih, ljudskih i demokratskih prava; smatra da bi se provedba Sveobuhvatnog sporazuma o ulaganjima između EU-a i Kine trebala iskoristiti za poboljšanje prava radnika i promicanje viših standarda u globalnoj zaštiti okoliša na obje strane.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.