Kina potiče Sjedinjene Države da slušaju domaće racionalne glasove o odnosima

Kina je u petak pozvala američku administraciju i Kongres da poslušaju domaće racionalne glasove o bilateralnim odnosima i zauzmu pravo mišljenje o kineskom razvoju i kinesko-američkim odnosima.

Glasnogovornik Ministarstva vanjskih poslova Zhao Lijian rekao je na brifingu za novinare da se sve više objektivnih i racionalnih glasova protivi demonizaciji Kine od strane pametnih američkih ljudi. Ti su glasovi nesumnjivo u interesu Sjedinjenih Država i američkog naroda.

Prema izvješću na Politico, američkoj web stranici političkih vijesti, više od 60 aktivističkih skupina i najmanje četiri istaknuta zastupnika pojačavaju kritike dok Senat ovog tjedna provlači paket protukineskih zakona. Podržavaju ih članovi i stranke i Bijele kuće. Aktivističke skupine zabrinute su da će nove protukineske politike zapaliti rasizam protiv Amerikanaca Azije.

“Cilj kineskog razvoja je omogućiti kineskom narodu da živi sretniji i bolji život, a ne da se natječe sa Sjedinjenim Državama,” rekao je Zhao.

“Nadamo se da će američka administracija i Kongres poslušati objektivne i racionalne glasove iz svih sfera života u Sjedinjenim Državama i zauzeti pravi pogled na kineski razvoj i kinesko-američke veze. Sjedinjene Države također bi trebale prestati s neopravdanim klevetanjem Kine, zaustaviti iznoseći negativne račune o Kini i više raditi na razvoju obje zemlje i svjetskom miru, stabilnosti i prosperitetu “, rekao je Zhao.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.