Xi naglašava poboljšanje mehanizama procjene napretka znanosti, tehnologije

Predsjednik Xi Jinping u petak je naglasio napore na poboljšanju mehanizama procjene napretka znanosti i tehnologije i produbljivanju reformi cijena u medicinskim uslugama.

Xi, također generalni sekretar Centralnog komiteta Komunističke partije Kine (KPK) i predsjednik Centralne vojne komisije, iznio je primjedbe predsjedavajući 19. sastankom Centralnog komiteta za produbljivanje cjelokupne reforme.

Na sastanku je Xi pozvao na bolju upotrebu mehanizama ocjenjivanja kako bi se potaknuo entuzijazam među znanstvenim i tehnološkim osobljem i rano postiglo tehnološku samodostatnost.

O zdravstvu, Xi je rekao da bi se osnovna zdravstvena zaštita trebala usredotočiti na služenje interesima javnosti, dok bi mjere poput produbljene reforme cijena medicinskih usluga trebale biti poduzete kako bi se poboljšala kvaliteta zdravstvenih usluga.

U cilju izgradnje ekološke civilizacije, Xi je pozvao na daljnje napore na povezivanju sa zadacima postizanja ugljičnog maksimuma i ugljične neutralnosti te unaprjeđivanju poticanja sustava naknada za ekološku zaštitu.

Također je pozvao na poticanje urbano-ruralnog povijesnog kulturnog sustava zaštite i nasljeđivanja sa znanstvenom klasifikacijom, snažnom zaštitom i učinkovitim upravljanjem.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.