Kina je naglasila poziv Vijeća sigurnosti UN-a za “sveobuhvatni mir” u Gazi

Kina, koja u svibnju predsjedava Vijećem sigurnosti Ujedinjenih naroda, naglasila je poziv članova vijeća na hitnu i potpunu obnovu mira u Gazi.

Zhang Yun, stalni kineski predstavnik pri UN-u, ponovio je u subotu važnost postizanja sveobuhvatnog mira temeljenog na viziji regije u kojoj dvije demokracije, Izrael i Palestina, žive rame uz rame u miru, sa sigurnim i priznatim granicama.

Članovi Vijeća sigurnosti UN-a pozdravili su najavu prekida vatre koja je započela 21. svibnja i prepoznali važnu ulogu koju su igrali Egipat, druge regionalne zemlje, UN, bliskoistočni kvartet i drugi međunarodni partneri, rekao je Zhang.

Zhang je rekao da je Vijeće sigurnosti pozvalo na puno poštivanje primirja i izrazilo žaljenje zbog civilnih života izgubljenih u nasilju.

Prema kineskom veleposlaniku, članovi Vijeća sigurnosti naglasili su hitnu potrebu za humanitarnom pomoći palestinskom civilnom stanovništvu, posebno u Gazi, i podržali poziv glavnog tajnika da međunarodna zajednica surađuje s Ujedinjenim narodima na razvoju integriranog i robustan paket za brzu i održivu obnovu.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.