Na jugu Kine održan je forum medija i think tankova RCEP-a

U nedjelju je u Haikouu, glavnom gradu južnokineske provincije Hainan, održan RCEP (Regional Comprehensive Economic Partnership) Regional Media and Think Tank Forum.

Forumu je fizički i putem interneta prisustvovalo više od 300 zastupnika iz zemalja, uključujući Kinu, Republiku Koreju, Singapur i Indoneziju, koji su raspravljali o RCEP-u i azijskom gospodarskom razvoju i nudili prijedloge za promicanje regionalnih razmjena i suradnje.

Na forumu su China Daily i Kineski institut za reformu i razvoj zajednički objavili izvješće usredotočeno na promicanje suradnje na visokoj razini putem RCEP-a.

Izvješće preporučuje promicanje institucionalnog otvaranja davanjem prioriteta pravilima i propisima, uzimajući u obzir RCEP važnu platformu za ubrzavanje napretka razvojnog obrasca “dvostruke cirkulacije” i promicanje bilateralne, multilateralne i regionalne suradnje povezane s lukom slobodne trgovine Hainan pod RCEP-om.

RCEP, najveći svjetski sporazum o slobodnoj trgovini potpisan u studenom 2020. godine, uključuje 10 članova Udruženja država jugoistočne Azije (ASEAN) i Kine, Japana, Južne Koreje, Australije i Novog Zelanda.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.