Glasnogovornik Ministarstva vanjskih poslova: BBC Kinezima duguje iskrene isprike

Glasnogovornik kineskog Ministarstva vanjskih poslova je u ponedjeljak rekao da Britanska radiotelevizijska korporacija (BBC) nema osjećaj za dobro i zlo i ne slijedi načela, dodajući da ta medijska agencija Kinezima duguje “iskrenu ispriku”.

Glasnogovornik Zhao Lijian je navedeno rekao kada su ga upitali za komentar nedavno objavljenog izvješća o istrazi umirovljenog suca Johna Dysona. U istrazi je rečeno kako je bivši novinar BBC-a intervju s princezom Dianom dobio “zavaravajućim” metodama. Međutim, BBC nije uspio održati visoki standard vjerodostojnosti i transparentnosti te je izvršio pritisak na “zviždača” da prikrije istinu.

Odgovarajući na upit je Zhao rekao da mnogi ljudi vjeruju kako BBC-ovo izvještavanje o geopolitici i ideologijama može biti samo ružnije i licemjernije, s obzirom na radnje oko intervjua s članovima kraljevske obitelji.

Rekao je kako je ova medijska agencija, koja se hvali “neovisnošću” i “vjerodostojnošću”, zapravo još uvijek upletena u laži i zavaravanja, što postaje sve očiglednije. Kao što je svima poznato, BBC je izmislio i emitirao ogromne količine dezinformacija o pitanjima vezanim uz Kinu, uključujući laži o Xinjiangu, dodao je Zhao.

“BBC duguje kineskom narodu iskrenu ispriku”, rekao je glasnogovornik.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.