Glasnogovornik Ministarstva vanjskih poslova: Kinesko-ruski odnosi su čvrsti

Sveobuhvatno kinesko-rusko partnerstvo za stratešku koordinaciju za novo doba postalo je čvrsto tijekom godina, rekao je u utorak glasnogovornik kineskog Ministarstva vanjskih poslova Zhao Lijian.

Zhao je to rekao kad je zatražio da komentira primjedbe na bilateralne odnose ruskog ministra vanjskih poslova Sergeja Lavrova.

Kinesko-ruski odnosi izdržali su test promjene međunarodnog krajolika i postali su stabilizacijska sila u današnjem svijetu, jer se dvije zemlje uvijek drže načela ne stvaranja saveza, ne sukobljavanja i nenamještanja bilo koje treće strane, rekao je.

Kazao je kako dvije zemlje uvijek pokazuju uzajamno poštivanje temeljnih interesa i uvažavanje razumnih zabrinutosti te preuzimaju odgovornost i čvrsto podržavaju pravdu i međunarodni sustav u čijem su središtu UN, kao i međunarodni poredak zasnovan na međunarodnom pravu.

“Kina je spremna surađivati ​​s Rusijom i međunarodnom zajednicom kako bi nastavila podržavati i prakticirati istinski multilateralizam, činiti međunarodne odnose demokratičnijim, produbljivati ​​uzajamno korisnu suradnju među zemljama i pružati novi zamah i stabilizacijske elemente za svjetski mir i razvoj”, rekao je Zhao.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.