Gradić Zhaojin, crveno tlo sjeverozapada Kine

Gradić Zhaojin u blizini grada Tongchuana u sjeverozapadnoj kineskoj pokrajini Shaanxi, je mjesto slavne crvene povijesti, a sada se brzo razvija pronoseći crveni duh.

Početkom 1930-ih su Liu Zhidan, Xie Zichang, Xi Zhongxun i drugi revolucionari starije generacije na granici pokrajina Shaanxi i Gansu osnovali 26. postrojbu kineske radničko-seljačke Crvene armije i revolucionarnu bazu u regiji sa središtem u Zhaojinu.

U lipnju 2000. godine je lokalnu školu posjetila Qi Xin, supruga Xi Zhongxuna i majka sadašnjeg kineskog predsjednika Xi Jinpinga. Vidjevši otrcane školske učionice i zastarjele sadržaje je mobilizirala cijelu svoju obitelj i prikupila 150 000 juana (18.116 dolara) za preseljenje i obnovu škole.

Od tada je, uz podršku vlade i različitih sektora društva, škola nastavila poboljšavati uvjete novoizgrađenim akademskim i studentskim domovima, profesionalnim učionicama i igralištem sa stazama od sintetičke gume.

Xi Jinping je 2015., prilikom posjeta gradu Zhaojinu, naglasio jačanje proučavanja povijesti revolucionarnih baza, sažimanje povijesnih iskustava te bolje prenošenje revolucionarnog duha i dobrog radnog stila.

Grad se posljednjih godina brzo razvija. Izgrađene su brze ceste, zajednice naselja za preseljenje stanovnika, prodavaonice, stadioni i druga infrastruktura. Nekad zabačeno i zaostalo mjesto se razvilo u grad poznat po crvenom turizmu.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.