Kina poboljšava financijske usluge za nova poljoprivredna poduzeća

Kineske financijske i poljoprivredne vlasti su, u sklopu napora zemlje za ruralno oživljavanje i modernizaciju poljoprivrede i ruralnih područja, najavile ulaganje napora u poboljšanje financijskih usluga za nove vrste poljoprivrednih poslovnih subjekata.

Eksperimenti u financijskoj reformi koji uključuju ruralna područja će se proširiti te će se izgraditi pilot zone za financijske usluge koje podržavaju ruralno oživljavanje, stoji u dokumentu koji su zajednički objavili Narodna banka Kine (NBK), kineska središnja banka i još pet vladinih odjela.

Nove vrste seoskih poslovnih subjekata, poput obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava i poljoprivrednih zadruga, su postupno postale vitalna snaga u osiguravanju rasta prihoda poljoprivrednika, opskrbi poljoprivrednim proizvodima te transformaciji i nadogradnji poljoprivrednog sektora, navedeno je u priopćenju.

Kako bi se proširili i diversificirali financijski kanali će se pružiti podrška socijalnom kapitalu koji će promicati razvoj novih vrsta seoskih poslovnih subjekata kroz ulaganje kapitala, kupnju zaliha te podršku u tehnici i stručnjacima, uz preduvjet poštivanja zakona i propisa.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.