U osječki Zoološki vrt stigli novi stanari

U osječki Zoološki vrt stigle su nove životinje – vrt je sada bogatiji za nekoliko jedinki tri životinjske vrste, a stigle su iz Češke, Slovačke i Mađarske.

Iz ZOO vrta Košice iz Slovačke stigao je par nandua, mužjak i ženka, koji su se izlegli u rujnu 2019. godine. Te ptice neletačice hrane se korijenjem biljaka, lišćem, sjemenjem i malenim životinjama kao što su kukci i glavni im je areal u Južnoj Americi, iako malena populacija nandua živi i u Njemačkoj.

U osječki Zoološki vrt iz ZOO vrta Dvur Kralove iz Češke došla su i tri dikobraza (Olin rođen 27. 10. 2019., Zoša rođen 18. 2. 2020. i Tito rođen 15. 1. 2021.), a glavna su im značajka duge bodlje.

“Iz Životinjskog parka Nyíregyházi, odnosno Sóstó ZOO-a iz Mađarske dobili smo dvije ženke lava. Lavice su rođene 24. kolovoza 2020.,” priopćeno je iz osječkog ZOO-a.

U osječkom Zoološkom vrtu, po površini najvećem u Hrvatskoj jer se prostire na čak jedanaest hektara, živi osamdesetak životinjskih vrsta. Vrt uzdržava 650-ak jedinki i godišnje ga posjeti stotinjak tisuća posjetitelja.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.