Studija: Kineska inaktivirana cjepiva u fazi 3 ispitivanja na ljudima učinkovita protiv COVID-19

Dva inaktivirana cjepiva koja je razvio kineski farmaceutski div Sinopharm pokazali su se u fazi 3 u ispitivanjima na ljudima da su sigurna i učinkovita protiv COVID-19, pokazala je studija objavljena ovog tjedna u časopisu American Medical Association.

Randomizirana, dvostruko slijepa i s placebom kontrolirana ispitivanja proveli su Institut za biološke proizvode Wuhan i Pekinški institut za biološke proizvode, koji su dio Kineske nacionalne biotehnološke skupine (CNBG), povezane sa Sinopharmom.

Ovo su prvi objavljeni rezultati na svijetu u 3. fazi proučavanja inaktiviranih cjepiva protiv bolesti COVID-19, objavio je u četvrtak CNBG.

Prema studiji, više od 40 000 ljudi u inozemstvu u dobi od 18 i više godina bilo je uključeno u istraživanje. Postupak cijepljenja obuhvaćao je dvije doze u razmaku od 21 dan.

Četrnaest dana nakon cijepljenja svi su primatelji cjepiva stvorili visoku razinu antitijela, a stopa serokonverzije neutralizirajućih antitijela u obje cjepivne skupine bila je veća od 99%, što ukazuje na snažan imunološki odgovor izazvan dvjema dozama cjepiva, navodi se u studiji.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.