Ministarstvo trgovine: Kina i SAD zajednički rade na rješavanju trgovinskih pitanja

Kina i Sjedinjene Američke Države su obnovile normalnu komunikaciju u gospodarskom i trgovinskom području i dogovorile suradnju na rješavanju specifičnih pitanja za proizvođače i potrošače, priopćilo je u četvrtak Ministarstvo trgovine.

Kineski vicepremijer Liu He, ujedno čelnik kineske strane u kinesko-američkom sveobuhvatnom ekonomskom dijalogu, je održao video razgovore s američkom trgovinskom predstavnicom Katherine Tai 27. svibnja i američkom ministricom financija Janet Yellen 2. lipnja.

Prema glasnogovorniku Ministarstva trgovine Gao Fengu, dvije strane su u duhu ravnopravnosti i uzajamnog poštovanja razmijenile mišljenja o Kini i SAD-u, gospodarskim i trgovinskim vezama, makro okolišu i domaćim politikama.

“Obje strane vjeruju da su razmjene profesionalne, iskrene i konstruktivne te su obnovile normalnu komunikaciju u području gospodarstva i trgovine”, rekao je Gao.

Obje zemlje smatraju da su međusobni bilateralni gospodarski i trgovinski odnosi vrlo važni, s mnogim specifičnim područjima za suradnju te su izrazile vlastite zabrinutosti, rekao je glasnogovornik.

Dvije strane su se također složile da će zajednički raditi na rješavanju specifičnih problema za proizvođače i potrošače iz perspektive koristi za obje zemlje i svijet te promicati zdrave i stabilne kinesko-američke trgovinske veze, rekao je Gao.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.