Američki savjetnik: Američke tvrtke neće napustiti Kinu unatoč napetostima

Američke tvrtke neće napustiti kinesko tržište iako je dužnosnik Bijele kuće upozorio na kraj suradnje s Kinom, rekao je u intervjuu Kenneth Jarrett, viši savjetnik u Albright Stonebridge Group, prema članku objavljenom u nedjelju u Forbesu.

Kurt Campbell, koordinator indopacifičke politike Bijele kuće, rekao je prošlog mjeseca u internetskoj raspravi da je “razdoblje široko opisano kao angažman” s Kinom “završilo”.

Unatoč tome, američke tvrtke neće napustiti Kinu i nastavit će tražiti suradnju, rekao je Jarrett, koji je ujedno i bivši predsjednik Američke gospodarske komore u Šangaju.

“Važno je shvatiti da čak i unutar ukupne dinamike konkurencije još uvijek ima prostora za suradnju”, rekao je Jarrett, dodajući kako američke tvrtke komercijalne interakcije između Sjedinjenih Država i Kine smatraju korisnom suradnjom, koja se vjerojatno neće promijeniti.

“Većina američkih tvrtki ima uspjeha u Kini i taj uspjeh vide kao važan doprinos njihovom globalnom radu”, rekao je Jarrett. “Ne žele napustiti kinesko tržište.”

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.