Kina planira ubrzati širenje industrije bloklanaca

Kina tijekom sljedećeg desetljeća planira daljnje povećati tehnološku primjenu i industrijski razvoj bloklanaca, navedeno je u smjernicama koje su objavile vlasti za industrijski razvoj i kibernetički prostor.

Kina također do 2025. planira sveobuhvatnu snagu svoje industrije bloklanaca podići na najnapredniju razinu na svijetu, navedeno je u dokumentu koji su zajednički objavili Ministarstvo industrije i informacijske tehnologije i Ured Središnjeg povjerenstva za kibernetski prostor.

Industrija bloklanaca u zemlji i njen standardni sustav će se početi oblikovati do 2025. , a tehnologija bloklanaca će se primjenjivati u više gospodarskih i društvenih područja, napomenuto je u dokumentu.

U sljedećih pet godina će Kina će podržati osnivanje tri do pet ključnih međunarodno konkurentnih poduzeća te niz tvrtki pokretanih inovacijama i tri do pet industrijskih klastera.

Do 2030. godine će industrija bloklanaca daljnje povećati sveobuhvatnu snagu i industrijske razmjere te će produbiti integraciju s informacijskim tehnologijama sljedeće generacije poput velikih podataka i umjetne inteligencije, dodano je u dokumentu.

Prema podacima pružatelja korporativnih informacija Tianyancha, u Kini trenutno postoji oko 75 000 poduzeća koja posluju s blocklancima.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.