Kina pozdravlja nastavak dijaloga o “strateškoj stabilnosti” između Sjedinjenih Država i Rusije

Kina pozdravlja konsenzus između SAD-a i Rusije o nastavku dijaloga o “strateškoj stabilnosti”, rekao je glasnogovornik kineskog Ministarstva vanjskih poslova Zhao Lijian.

Citiran je kako je rekao na tiskovnoj konferenciji u četvrtak nakon što su se američki predsjednik Joe Biden i ruski predsjednik Vladimir Putin dogovorili tijekom sastanka u srijedu u Ženevi da će započeti bilateralni dijalog o “strateškoj stabilnosti”.

Kao zemlje s najvećim nuklearnim arsenalom, SAD i Rusija trebale bi ozbiljno ispuniti svoje specifične i primarne odgovornosti u nuklearnom razoružanju u skladu s dokumentima Generalne skupštine UN-a i međunarodnim konsenzusom, rekao je Zhao.

To će pomoći poticanju konačne realizacije općeg i sveobuhvatnog nuklearnog razoružanja i najučinkovitiji je način održavanja globalne strateške stabilnosti i promicanja međunarodnog mira i sigurnosti, dodao je.

Kina uvijek podržava razgovore sa svim stranama o širokom spektru pitanja koja se odnose na stratešku stabilnost u okviru mehanizma P5 i spremna je nastaviti bilateralni dijalog sa svim dionicima o relevantnim pitanjima na temelju međusobnog poštovanja i jednakosti, rekao je.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.