Singapurski učenjak: Teško je uvjeriti zapadnjačke tvrdnje o genocidu u Xinjiangu

Navodima sa Zapada o takozvanom “genocidu” u kineskoj autonomnoj regiji Ujgur Xinjiang nedostaju čvrsti dokazi i stoga ih je teško uvjeriti, izvijestile su prošlog tjedna singapurske novine na kineskom jeziku Lianhe Zaobao.

Unatoč ogromnoj vatrenoj moći zapadnog propagandnog rata protiv Kine, takozvani “dokazi” dostupni Zapadu vrlo su ograničeni, sastoje se od samo nekoliko takozvanih procurjelih dokumenata i jednostranih izjava ljudi koje Peking naziva separatistima, navodi se u članku Wu Junganga, bivšeg zastupnika parlamenta Singapura.

“Usred ovog rata riječi, čelični zločin genocida iznenada je izišao na vidjelo u Kanadi”, navodi se u članku, pozivajući se na najnovije otkriće posmrtnih ostataka 215 autohtone djece pokopane u blizini bivše rezidencijalne škole u zapadnom kanadskom gradu Kamloops.

Autor je također primijetio da je francuski predsjednik Emmanuel Macron nedavno priznao odgovornost Francuske u genocidu Tutsija u Ruandi 1994. godine i da je njemačka vlada službeno priznala zločine počinjene nad etničkim skupinama Herero i Nama kao genocid.

Europske i sjevernoameričke zemlje, koje nose tako težak teret genocida, danas glasno osuđuju druge zemlje za genocid, a takvi podaci o dezinformacijama ponovno podsjećaju svijet na američku invaziju na Irak 2003. godine, pokrenutu na lažnim dokazima da Irak posjeduje oružje za masu uništenje. navodi se u članku.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.