Kina je pozvala na međunarodnu suradnju u području ljudskih prava

Visoki kineski diplomat pozvao je u utorak zemlje da rade zajedno na promicanju međunarodne suradnje u području ljudskih prava i održavanju međunarodne pravde.

Chen Xu, stalni kineski predstavnik u Uredu UN-a u Ženevi (UNOG), rekao je to na 47. zasjedanju Vijeća UN-a za ljudska prava, predstavljajući zajedničku izjavu skupine zemalja.

“Duboko smo zabrinuti zbog neutemeljenih optužbi nekih zemalja koje se ljudskim pravima koriste kao sredstvo za miješanje u unutarnje stvari drugih zemalja, čime ozbiljno krše svrhu i načela Povelje Ujedinjenih naroda, istovremeno zatvarajući oči pred vlastitim ozbiljni problemi s ljudskim pravima “, rekao je.

Neke zemlje žele nametnuti vlastite vrijednosti i modele pod izlikom demokracije i ljudskih prava, a ljudska prava koriste čak i kao izgovor za vojne intervencije i jednostrane prisilne mjere koje su ljudima u drugim zemljama donijele neviđenu patnju, dodao je. .

Chen je naglasio važnost poštivanja načela jednakosti suvereniteta, prakticiranja istinskog multilateralizma, jednakog tretiranja svih ljudskih prava i poštivanja putova razvoja ljudskih prava koje su države samostalno odabrale u skladu s nacionalnim uvjetima.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.