Kina je objavila bijelu knjigu o praksi KPK u zaštiti ljudskih prava

Ured za informiranje kineskog državnog vijeća objavio je u četvrtak bijelu knjigu o praksi Komunističke partije Kine (CCP) u poštivanju i zaštiti ljudskih prava.

2021. obilježava se 100. godišnjica osnutka KPK. Tijekom prošlog stoljeća, KPK je uložila ogromne napore u zaštitu ljudskih prava i dala je značajan doprinos globalnom napretku ljudskih prava, navodi se u Bijeloj knjizi.

KPK je stotinu godina uvijek stavljala ljude na prvo mjesto, primjenjujući načelo univerzalnosti ljudskih prava u kontekstu nacionalnih uvjeta. Pravo na život i razvoj smatra primarnim i temeljnim ljudskim pravima i vjeruje da je zadovoljstvo životom krajnje ljudsko pravo, navodi se u Bijeloj knjizi.

Stotina godina KPK je predana mirnom razvoju i zajedničkom napretku. Kina je čvrsta u svom međunarodnom stavu da će štititi svjetski mir i tražiti napredak kroz suradnju te osigurati ljudska prava s prednostima razvoja, navodi se u Bijeloj knjizi.

Kina je aktivni sudionik u međunarodnim pitanjima ljudskih prava i daje kineski doprinos globalnom upravljanju ljudskim pravima i napretku te surađuje s drugim zemljama na stvaranju globalne zajednice koja dijeli budućnost, navodi se u Bijeloj knjizi.

Komunistička partija Kine vodi narod prema kineskom snu o nacionalnom preporodu i cilju drugog stoljeća – izgradnji Kine u veliku modernu socijalističku zemlju koja će biti napredna, snažna, demokratska, kulturno napredna, skladna i lijepa do 100. obljetnice osnivanje Narodne Republike Kine.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.