16 kupališta OBŽ sigurna za kupanje

Nastavni zavod za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije, analizirao je kvalitetu vode na 16 kupališta u županiji i sva su sigurna za kupanje, a samo su vode kupališta na Dunavu, uz vikend naselje na Zelenom otoku, dobile ocjenu niže od izvrsno.

Zavod, kako je vidljivo na njihovim stranicama gdje donose i fotografiju kupališta uz slikovni opis kvalitete vode, redovito uzima uzorke i analizira ih prema strogim kriterijima, Uredbe o kakvoći vode za kupanje, koja je usklađena s Uredbom Europske unije.

Ocjena koju donosi zavod, temeljena je na postupku ocjenjivanja kakvoće voda korištenjem rezultata ispitivanja mikrobioloških pokazatelja i ljestvice standarda. Mikrobiološkom analizom uključena su dva najvažnija pokazatelja za crijevni enterokok i Escherichiju coli.

Od 16 kupališta u Osječko-baranjskoj županiji, na kojima vodu kontrolira županijski Nastavni zavod za javno zdravstvo, 3 su službena na Dravi. Kopakabana, Željeznički most i Pampas, no osim na tom području zavod kontrolira kvalitetu vode i na bajeru Juga 2, jezeru Mlinac, jezeru Jošava I, jezeru Jošava II, kupalištu Dunav na Zelenom otoku, kupalištu Đola u Dardi, kupalištu Puškaš u Topolju, akumulacijama Borovik i Lapovac, kupalištu na Dravi u Bistrinncima, Bizovačkom, Našičkom i Đakovačkom bajeru.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.