Ured povjerenika kineskog Ministarstva vanjskih poslova u Hong Kongu: Prestanite podrivati ​​vladavinu zakona u Hong Kongu pod izgovorom slobode tiska

Ured povjerenika kineskog ministarstva vanjskih poslova u posebnoj administrativnoj regiji Hong Kong oštro je odbacio u nedjelju i oštro se usprotivio izjavi takozvane “Koalicije za slobodu medija”, koja je osudila suđenje u Hong Kongu, ocrnjujući nacionalnu sigurnost Hong Konga zakon i pokrivena politika.središnja vlada prema Hong Kongu.

“To je grubo miješanje u poslove Hong Konga i kineske unutarnje poslove i očito kršenje vladavine zakona i sudske neovisnosti Hong Konga”, rekao je glasnogovornik ureda.

Apple Daily “otrovna je jabuka” koja već dugo provodi nezakonite radnje koje štete zemlji i destabiliziraju Hong Kong, ozbiljno kršeći novinarsku etiku i ugrožavajući medijsko okruženje u Hong Kongu, rekao je glasnogovornik u izjavi.

Glasnogovornik je naglasio da sloboda tiska nije opravdanje za sudjelovanje u zločinu, niti smokvin list za miješanje vanjskih snaga u poslove Hong Konga.

Glasnogovornik je pozvao takozvanu koaliciju da se pridržava međunarodnog prava i osnovnih normi koje uređuju međunarodne odnose, prestane podržavati protukineske i destabilizirajuće snage u Hong Kongu i miješa se u Hong Kong i kineske unutarnje stvari pod izlikom slobode tiska.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.