Xi i Kim razmijenili čestitke na 60. obljetnici sporazuma o prijateljstvu

Kineski predsjednik Xi Jinping, također generalni sekretar Centralnog komiteta Komunističke partije Kine, je u nedjelju razmijenio čestitke s Kimom Jongom Unom, generalnim sekretarom Radničke partije Koreje (RPK-e) te čelnikom Povjerenstva za državne poslove i glavnim zapovjednikom oružanih snaga Demokratske Narodne Republike Koreje (DNRK-e), na 60. obljetnici potpisivanja Sporazuma o prijateljstvu, suradnji i uzajamnoj pomoći između Kine i DNRK-e.

Govoreći o potpisivanju sporazuma 1961. je Xi rekao kako je “strateška odluka” položila važan politički i važan pravni temelj za promicanje trajne prijateljske i pravne suradnje između dvije zemlje.

Sporazum je “pružio snažan poticaj zalaganjima za socijalističku izgradnju dvije zemlje te je također pružio važne doprinose regionalnom i globalnom miru i stabilnosti,” dodao je.

Sa svoje strane je Kim pohvalio prijateljstvo između dvije zemlje tijekom 60 godina te je rekao kako su bilateralni odnosi dostigli višu fazu unatoč složenoj i promjenjivoj međunarodnoj situaciji.

Naglašavajući čvrst stav u promicanju bilateralnih suradničkih veza je Kim rekao kako će njegova zemlja na putovanju izgradnje socijalizma i komunizma marširati prema naprijed s KPK-om kineskom vladom i kineskim narodom.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.