Kina je pozvala na produbljivanje globalnog razvojnog partnerstva

Kina se u srijedu obvezala surađivati ​​sa svim stranama na produbljivanju razvojnog partnerstva i otvaranju novih izgleda za međunarodnu razvojnu suradnju.

To je izjavio kineski državni vijećnik i ministar vanjskih poslova Wang Yi na Drugom dobrovoljnom nacionalnom pregledu provedbe Programa održivog razvoja Ujedinjenih naroda do 2030. godine na Forumu visoke razine Ekonomskog i socijalnog vijeća UN-a.

Wang je rekao da Kina provodi novu razvojnu filozofiju koja uključuje inovativni, koordinirani, zeleni i otvoreni razvoj za sve. To je u potpunosti u skladu s pet kritičnih dimenzija Agende 2030. i doprinosi kineskoj mudrosti i rješenjima globalnih razvojnih obveza.

U vezi s kineskim naporima i postignućima, Wang je rekao da je Kina razvoj uvijek razumjela kao prvi prioritet, usvojila filozofiju s ljudima u središtu, provodila vjeru u sklad između čovjeka i prirode u praksi, prihvatila trend otvorenosti i obostrano korisne suradnje. svim zemljama.

Kina je spremna udružiti snage sa svim stranama kako bi produbila globalno razvojno partnerstvo, otvorila nove mogućnosti u međunarodnoj razvojnoj suradnji i izgradila zajednicu koja dijeli budućnost čovječanstva, dodao je Wang.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.