Bivši zamjenik talijanskog ministra gospodarskog razvoja: KPK vodi Kinu prema velikim postignućima

Michele Geraci, bivši zamjenik talijanskog ministra ekonomskog razvoja, je nedavno u intervjuu za list China Daily rekao kako je Komunistička partija Kine (KPK) krajnje važna za postignuća koje je Kina ostvarila.

Rekao je da postignuća ostvarena kroz proteklih 100 godina uključuju transformaciju seoskog društva kroz zemljišne reforme, povećanje dohotka seljaka, dokidanje apsolutnog siromaštva za 800 milijuna ljudi unutar 40 godina, sveobuhvatnu izgradnju umjereno prosperitetnog društva u svim aspektima, sveobuhvatno promicanje izgradnje zakonskog okvira te ostvarenje gospodarskog rasta i prestizanje vrijednosti BDP-a od 100 bilijuna juana u 2020.

Rekao je kako bi mnoga postignuća koje je KPK ostvarila bila nedostižna za druge političke partije, no KPK je nadišla poteškoće i neprestano se unaprjeđivala i rasla na temelju prethodnih iskustava.

Smatra da je KPK snažna predvodnica kineskog društva, ali i strpljiva slušateljica te je spremna, ako je nužno, u bilo kojem trenutku prilagoditi i odgoditi neke mjere.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.