Kina zabilježila širenje pokrivanja 5G mrežom

Broj terminala spojenih na 5G mrežu u Kini je dostigao 365 milijuna, a zemlja nastavlja unaprjeđivati izgradnju 5G mreže, pokazali su podaci Ministarstva industrije i informacijske tehnologije (MIIT-a).

Kina je dovršila izgradnju svjetske najveće samostojeće 5G mreže, rekao je Tian Yulong, glavni inženjer u MIIT-u, navodeći podatak kako je do sad diljem zemlje sagrađena 961 000 5G baznih postaja.

Brojka se povećala s 310 milijuna terminala i 819 000 baznih postaja zabilježenih u svibnju.

Isporuke 5G telefona u Kini su u prvoj polovici godine dostigle 128 milijuna aparata, što je činilo 73,4% ukupnih isporuka mobilnih telefona tijekom tog razdoblja, rekao je Tian.

Od komercijalizacije prije dvije godine je 5G tehnologija imala važnu ulogu u područjima kao što su industrijska proizvodnja, energetika i medicinske usluge te je potakla digitalnu transformaciju u kineskom gospodarstvu i društvu te razvoj digitalnog gospodarstva, rekao je Tian.

1 KOMENTAR

  1. Uvođenje 5G mreže nije samo tehnološko pitanje, već odraz poslovne i nacionalne strategije koja će definirati koliko ćemo kao gospodarstvo i društvo biti uspješni i konkurentni u sljedećih deset godina. S obzirom na gotovo neograničene mogućnosti primjene u brojnim industrijama i segmentima ključno je 5G potencijal pretvoriti u realnost i stvoriti nove platforme na kojima će se temeljiti budući rast. Nove platforme koje će osigurati učinkovitije poslovne modele, napredno povezivanje i viši životni standard temeljen na modernim mobilnim tehnologijama. Stranicu Glas Kine želim pohvaliti jer nam daje vijesti koje nam služe čak i za poslovne iskorake.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.