Održiva ulaganja čine više od trećine globalne imovine

Održiva investicije ukupno iznose 35,3 bilijuna američkih dolara, odnosno više od trećine imovine na pet najvećih svjetskih tržišta, pokazalo je u ponedjeljak izvješće Globalnog saveza za održiva ulaganja.

Ulagači su sve više motivirani čimbenicima povezanim s okolišem, društvom i upravljanjem koji se tradicionalno nisu bilježili u bilanci tvrtke, ali mogu utjecati na buduće prihode.

Globalni savez za održiva ulaganja, čije institucije članice prate rast u vlastitim regijama, je priopćio kako profesionalno upravljana imovina, uporabom širokog mjerila za određivanje održivosti ulaganja, čini 36% sve imovine pod upravljanjem.

Dok se neke procjene rasta industrije usredotočuju na uzajamne fondove usmjerene na maloprodaju, savez također uključuje veleprodajna i institucionalna sredstva.

Dvogodišnje istraživanje industrije je pregledalo imovinu u Sjedinjenim Američkim Državama, Europi Australaziji, Japanu i Kanadi, upotrijebivši podatke s kraja 2019. za sve regije, osim za Japan, gdje su uključeni podaci do kraja ožujka 2020.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.