Kineski ministar vanjskih poslova susreo se s čelnikom Arapske lige

Kineski državni vijećnik i ministar vanjskih poslova sastao se u nedjelju s glavnim tajnikom Arapske lige (AL) Ahmedom Aboul-Gheitom.

Tijekom sastanka, Wang je rekao da su arapske zemlje stvorile velike civilizacije u povijesti i da se Kina iskreno nada da će nastaviti stvarati novu slavu u budućnosti.

Kina podržava arapske zemlje u slijeđenju puta jedinstva i samopoboljšanja i uzimanja njihove sudbine u svoje ruke, rekao je Wang, dodajući da Kina također podržava AL u preuzimanju veće uloge u promicanju regionalnog mira i stabilnosti, kao i u političkom rješavanju goruća pitanja.

Vodeći kineski diplomat napomenuo je da su Kina i arapske zemlje uspostavile Kinesko-arapski forum za suradnju kao platformu za promicanje kinesko-arapskih veza posljednjih godina. Dvije su se strane, rekao je, dogovorile da zajednički grade kinesko-arapsku zajednicu koja dijeli budućnost i održavaju prvi kinesko-arapski summit koji će pružiti snažnu vitalnost razvoju kinesko-arapskog strateškog partnerstva.

Gheit je čestitao Komunističkoj partiji Kine (KPK) na stotoj godišnjici i pohvalio povijesna postignuća kineskog naroda predvođenog KPK.

Arapsko-kineske veze vrlo su jake i AL se nada daljnjem jačanju veza s Kinom, rekao je Gheit. Također se zahvalio Kini na pružanju pomoći u protuepidemijskim zalihama.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.