Kina je osudila optužbe za cyber napade i pozvala Sjedinjene Države da zaustave hakerske aktivnosti

Kina je u utorak osudila neutemeljene optužbe za cyber napade SAD-a i njihovih saveznika i pozvala SAD da reguliraju i zaustave cyber špijunažu u Kini.

Glasnogovornik kineskog Ministarstva vanjskih poslova Zhao Lijian dao je izjavu kao odgovor na izjave Sjedinjenih Država i njihovih saveznika, optužujući Kinu za cyber napade. Optužbe je nazvao neutemeljenim i izmišljenim u isključivo političku svrhu.

To je kleveta i represija koju Kina nikada neće prihvatiti, rekao je Zhao, napominjući da se Kina odlučno protivi bilo kojem obliku cyber napada i da nikada neće podržati ili dopustiti hakerske napade.

Napominjući da je Internet virtualni prostor kuje teško je pratiti počinjene zločine, Zhao je rekao da bi ljudi koji iznose optužbe o povezanosti vlade neke zemlje s cyber napadačima trebali biti vrlo oprezni. Takozvani tehnološki detalji koje su objavile Sjedinjene Države ne čine cjelovit lanac dokaza, rekao je.

Navodeći da su cyber napadi uobičajena prijetnja čitavoj međunarodnoj zajednici, glasnogovornik je naglasio da će Kina poduzeti potrebne mjere za obranu cyber sigurnosti i pozvao sve strane da zajednički brane cyber sigurnost na temelju međusobnog poštovanja i dobrobiti.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.