Medij: Znanstvenici pod pritiskom zbog odbacivanja teorije zavjere o“curenju iz laboratorija”

Znanstvene i istraživačke institucije iz cijelog svijeta su pod sve većim pritiskom zbog odbacivanja teorije zavjere o curenju virusa SARS-CoV-2 iz laboratorija, navedeno je u članku koji je nedavno objavila novinska internetska stranica iz Hong Konga Min.news.

Članak je citirao nekoliko stručnjaka za javno zdravstvo i znanstvenika, koji su se našli pod pritiskom i prijetnjama radi odbacivanja teorije o “curenju iz laboratorija.”

Anthony Fauci, američki imunolog koji služi kao direktor američkog Nacionalnog instituta za alergija i zarazne bolesti i glavni medicinski savjetnik predsjednika SAD-a, se suočio s kritikama i pozivima na ostavku, ističe članak.

Osim njega je Peter Daszak, britanski zoolog i član misije Svjetske zdravstvene organizacije u Wuhanu, uklonjen iz povjerenstva koje traga za izvorom pandemije bolesti COVID-19, dok je Edward Holmes, evolucijski bilog i profesor na Sveučilištu u Sydneyju, također postao meta neprestanih internetskih napada.

Obavještajne agencije SAD-a nisu nikada pronašle nikakav čvrsti dokaz za curenje iz laboratorija, a većina znanstvenika se usprotivila ovoj teoriji zavjere, navedeno je u članku.

Budući da je došlo do ponovnog rasta broja slučajeva u mnogim dijelovima svijeta, širenje glasina i politizacija pandemije bolesti COVID-19 trebaju prestati te se treba omogućiti istini i znanosti da odluče, dodaje članak.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.