Regionalni centar veterana u Osijeku

Regionalni centar veterana za psihosocijalnu podršku i savjetovanje o mentalnom zdravlju u Osijeku bit će najveći takve vrste u Hrvatskoj, a početak izgradnje očekuje se u rujnu ove godine.

Potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved rekao je kako se trenutačno završava izgradnja četiri veteranska centra, od kojih će, po dinamici izgradnje, prvi biti završen u Šibeniku, u rujnu ove godine, a potom u Sinju, Daruvaru i Petrinji.

Izvijestio kako će se najveći veteranski centar u Hrvatskoj graditi u zgradi nekadašnjeg osječkog hotela “Mursa”, kojeg je Vlada 2018. dodijelila Ministarstvu hrvatskih branitelja.
Zahvalio je partnerima iz SAD-a koji su prepoznali važnost projekta izgradnje mreže veteranskih centara i koji će – temeljem javnog poziva Veleposlanstva SAD-a iz 2018. na koji se javilo Ministarstvo hrvatskih branitelja – za potrebe uređenja dijela objekta osigurati potporu veću od dva milijuna kuna za sanaciju krovišta. Ostala infrastruktura je već nominirana za financiranje iz EU fondova, a uz novčana sredstva koja su sada usmjerena za izgradnju veteranskih centara, u iznosu od 339 milijuna kuna, ovo je snažan iskorak za uređenje tog veteranskog centra. Početak radova očekujemo u rujnu, a trebali bi biti okončani u idućih šest mjeseci.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.