Kina Sjedinjenim Državama: Suzbijanje klimatskih promjena zajednička je odgovornost

Kina i Sjedinjene Države imaju zajedničku odgovornost u borbi protiv klimatskih promjena i trebale bi biti primjer ostalim globalnim naporima, rekao je u srijedu glasnogovornik kineskog Ministarstva vanjskih poslova Zhao Lijian.

Odgovarajući na komentar američkog izaslanika za klimu u ponedjeljak da bi SAD trebali surađivati ​​s Kinom na smanjenju emisije ugljika, Zhao je rekao da bi Kina i SAD, kao najveća i najveća razvijena zemlja na svijetu, trebale poboljšati komunikaciju i koordinaciju.

Pozvao je Sjedinjene Države da stvore povoljne uvjete za koordinaciju i suradnju s Kinom u važnim područjima, rekavši da je suradnja između Kine i Sjedinjenih Država u određenim područjima usko povezana sa ukupnom slikom bilateralnih odnosa.

“Sjedinjene Države ne mogu se proizvoljno miješati u kineske unutarnje stvari i potkopavati kineske interese s jedne strane, a s druge strane zahtijevaju kinesko razumijevanje i potporu u bilateralnim i globalnim poslovima”, rekao je Zhao.

“Što se tiče borbe protiv klimatskih promjena i postizanja smanjenih emisija ugljika, Kina se nada da SAD također može svoje akcije uskladiti s riječima, preuzeti stvarnu odgovornost i dati svoj doprinos”, rekao je.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.