Mladić iz Qingdaoa kineskom državnom zastavom uvjerio razbojnika: Jaka domovina nas čini jačima

Yu Yang je običan mladić iz kineskog grada Qingdaoa. Bio je vojnik, a uskoro će početi raditi kao zrakoplovni policajac. Od djetinjstva voli putovati i nedavno mu se tijekom turističkog putovanja inozemstvom dogodio incident koji je nalikovao filmu.

Prema njegovim riječima, završio je obilazak i pozvao taksi za hotel. No, vozač ga je odvezao u suprotnom smjeru, tražeći 500 jordanskih dinara, odnosno 5000 RMB-ja ili 700 američkih dolara. Yu Yang ga je neprekidno molio riječima „molim vas i „sačekajte“, ali ga vozač ga nije poslušao, već je pokazao oružje.

U ovom trenutku se Yu Yang sjetio kako je kineski vojnik sigurno prošao ratnu zonu noseći državnu zastavu i da je u obilazak ponio zastavu. Odmah je izvadio kinesku državnu zastavu i glasno rekao vozaču rekao „Dolazim iz Kine, ja sam Kinez!“. Vozač se smirio i pustio ga nakon nekoliko minuta. No, nekoliko sekundi kasnije je počeo moliti Yu Yanga na engleskom. Kako je rekao, ima ženu i djecu kod kuće koji nemaju što za jesti. Zamolio je Yu Yanga za novac. Yu Yang mu je dao svih 40 američkih dolara koje je imao kod sebe te uzeo drugi taksi i otišao u hotel.

Kako je rekao, proživio je veliki strah! Spasila ga je sve jača domovina. Prema riječima njegove bake, Yu Yang se nakon ovog putovanja sasvim promijenio. Dao je otkaz kao trener u teretani i prijavio se na ispit za zrakoplovnog policajaca. Rekao je kako nikad nije saznao što mu je na kraju rekao vozač, ali je osjetio da je siguran i ponosan jer je Kinez.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.