Xi obilazi Tibet, ističući trajnu stabilnost i visokokvalitetni razvoj

Kineski čelnik Xi Jinping naglasio je potpuno provođenje smjernica Komunističke partije Kine (KPK) za upravljanje Tibetom u novoj eri i pisanje novog poglavlja o trajnoj stabilnosti i visokokvalitetnom razvoju za područje visoravni.

Xi, generalni sekretar Centralnog komiteta KPK-a, kineski predsjednik i predsjednik Centralne vojne komisije, boravio je u posjetu Autonomnoj regiji Tibet od srijede do petka na 70. godišnjicu mirnog oslobađanja Tibeta, prvi put u povijesti Partije i zemlje .

Xi je čestitao 70. godišnjicu mirnog oslobođenja Tibeta, posjetio je dužnosnike i obične ljude različitih etničkih skupina i prenio im brigu Centralnog komiteta KPK-a.

Xi je rekao da je Tibet tijekom posljednjih 70 godina postigao povijesni iskorak u društvenom sustavu i ostvario puni ekonomski i socijalni razvoj, a životni standard ljudi značajno se poboljšao.

“Dokazano je da bez KPK-a ne bi bilo ni nove Kine ni novog Tibeta”, rekao je Xi. “Smjernice i politike Centalnog komiteta KPK-a koje se odnose na rad Tibeta potpuno su točne.”

Xi je naglasio napore na jačanju pograničnih područja u razvoju, naglasio četiri glavna pitanja stabilnosti, razvoja, ekologije i konsolidacije pograničnog područja, te pozvao na nova dostignuća u zaštiti ekologije visoravni Qinghai-Tibet i unapređivanju njenog održivog razvoja.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.