Mediji: Političke stranke pozivaju Sjedinjene Države da zatvore opasne biološke laboratorije

Najmanje 32 političara iz cijelog svijeta potpisali su peticiju kojom se poziva na zatvaranje američkih vojnih bioloških laboratorija širom svijeta zbog zabrinutosti za biološku sigurnost, izvijestila je ukrajinska neovisna medijska kuća Politnavigator.

Peticiju protiv širenja biološkog oružja pokrenula je koalicija političkih snaga, koja uključuje Kazahstanski socijalistički pokret, Ujedinjenu komunističku partiju Gruzije, Socijalističku partiju Latvije i Komunističku partiju Pakistana.

Kako se međunarodna borba i konkurencija intenziviraju, “nakupljeno biološko oružje američka vojska može koristiti za borbu protiv svojih protivnika, što će dovesti do katastrofalnih posljedica”, navodi se u peticiji.

Statistički podaci pokazuju da su Sjedinjene Države osnovale više od 200 stranih bioloških laboratorija u 25 zemalja i regija, uključujući Afriku, Bliski Istok, Jugoistočnu Aziju i bivši Sovjetski Savez, sa 16 samo u Ukrajini.

Prema Politnavigatoru, postoje dokazi da biolozi u američkoj vojsci rade u Kazahstanu na razvoju novih metoda širenja zaraznih i smrtonosnih sojeva virusa putem stoke uzgajane u Srednjoj Aziji.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.