Osigurani pomoćnici u nastavi za djecu s razvojnim teškoćama

Grad Osijek osigurao je u nadolazećoj školskoj godini 101 pomoćnika u nastavi koji će pružati neposrednu pomoć i potporu osječkim osnovnoškolcima s razvojnim teškoćama.
Riječ je o projektu ,,OSIgurajmo im JEdnaKost 5” čiju su provedbu danas najavili Ivan Radić, gradonačelnik Osijeka, i Dražen Alerić, pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Osijeka.

– Sa zadovoljstvom možemo najaviti da je Grad Osijek pred potpisivanjem Ugovora vrijednog 4,5 milijuna kuna, pri čemu 85 posto čine bespovratna sredstva Europske unije u iznosu od gotovo 3,9 milijuna kuna, a vlastita 15 posto ili više od 686 tisuća kuna – izjavio je gradonačelnik Radić.

Radić je pojasnio kako je projekt namijenjen osiguravanju pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika za učenike osnovnih škola s teškoćama u razvoju, te da je nakon uspješne administrativne provjere i ocjenjivanja – udovoljio svim zahtjevima u postupku dodjele bespovratnih sredstava.

– Naš cilj je vrlo jasan, a to je senzibilizirano društvo u cjelini, kako bismo poboljšali socijalnu uključenost učenika s teškoćama u razvoju unutar odgojno-obrazovnih ustanova i izvan njih – dodao je osječki gradonačelnik.

To konkretno znači da su Grad Osijek u svojstvu prijavitelja i sve osječke osnovne škole kao 21 partner, uključujući Prosvjetno-kulturni centar Mađara u Republici Hrvatskoj te Centar za odgoj i obrazovanje „Ivan Štark“ – uspjeli osigurati pomoćnika u nastavi i stručnog komunikacijskog posrednika za svih 109 osječkih osnovnoškolaca s teškoćama u razvoju.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.