Kineski ministar vanjskih poslova: Kina i ASEAN trebaju stvoriti novu eru suradnje

Kako se ove godine obilježava 30. obljetnica uspostave dijaloga između Kine i Asocijacije naroda jugoistočne Azije (ASEAN), dvije strane trebale bi udružiti snage kako bi otvorile novu eru suradnje, rekli su u utorak Kinezi. i ministar vanjskih poslova Wang Yi.

Wang je to rekao dok je na video sastanku prisustvovao sastanku ministara vanjskih poslova Kine i ASEAN -a.

Ističući kako Kina smatra ASEAN primarnim partnerom u borbi protiv COVID-19, Wang je rekao da je Kina do sada dostavila više od 190 milijuna doza cjepiva protiv COVID-19 u 10 zemalja ASEAN-a, između ostalih zaliha za borbu protiv epidemije.

Što se tiče trgovinske i investicijske suradnje između Kine i ASEAN -a, Wang je naglasio da je u prvoj polovici ove godine vrijednost bilateralne trgovine premašila 410 milijardi američkih dolara, 38,2% više nego prošle godine. ASEAN je i dalje najveći kineski trgovinski partner, s vrijednošću uzajamnih kumulativnih ulaganja koja prelaze 310 milijardi dolara.

Wang je naglasio nastavak suradnje protiv pandemije. Kina će učiniti sve kako bi zadovoljila potrebe ASEAN-a u cjepivima i drugim zalihama protiv pandemije. Kina je spremna surađivati ​​sa zemljama ASEAN-a kako bi se snažno suprotstavila politizaciji znanstvenih pitanja, odlučno se oduprla uništenju “političkog virusa” i osigurala nesmetan i zdrav razvoj međunarodne suradnje u borbi protiv pandemije.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.