Kineski ministar vanjskih poslova razgovarao o bilateralnim vezama s američkim državnim tajnikom

Kineski državni vijećnik i ministar vanjskih poslova Wang Yi je u ponedjeljak putem telefona razmijenio mišljenja o bilateralnim vezama s američkim državnim tajnikom Antonyjem Blinkenom.

Wang je rekao da su Kina i Sjedinjene Američke Države stalne članice Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda i važne sudionice u suvremenom međunarodnom sustavu.

Suočene s raznim globalnim izazovima i hitnim regionalnim gorućim pitanjima bi dvije zemlje trebale provoditi koordinaciju i suradnju, što očekuje međunarodna zajednica.

Sa svoje strane je Blinken rekao kako je za Sjedinjene Američke Države i Kinu vrlo važno da održavaju komunikaciju o glavnim međunarodnim i regionalnim pitanjima.

Blinken je rekao kako se slaže da je ostvarenje mirnog suživota zajednički cilj za Sjedinjene Američke Države i Kinu te je izrazio nadu da će obje strane tražiti i provoditi suradnju.

Naravno, postoje očite razlike između dvije zemlje, rekao je Blinken, dodajući kako se u predstojećim danima mogu postupno riješiti na konstruktivan način.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.