Borba protiv siromaštva

Na trećoj po redu konferenciji inicijative velikih gradova Zagreba, Splita, Rijeke i domaćina Osijeka koja se održala u ponedjeljak, 13. rujna 2021., okupili su se stručnjaci s područja socijalne skrbi s ciljem otvaranja tema koje su vezane uz borbu protiv siromaštva te prikazivanjem modela i izazova s kojima se susreću dionici u socijalnom sustavu a čiji je rad usmjeren prema cilju socijalne sigurnosti i pravde.

Jedan od glavnih fokusa konferencije bio spajanje iskustva različitih socijalnih institucija i organizacija koje su govorile o izazovima s kojima se susreću te potrebama onih kojima je podrška najpotrebnija u vrijeme ove krize.

Druga godina pandemije nije izazvala dodatno osiromašivanje građana u Zagrebu, Rijeci, Splitu i Osijeku (bilježi se pad korisnika), ali trenutna zdravstvena kriza ne smije se pretvoriti u socijalnu krizu. Važno je na izazove pandemije odgovoriti ranije s obzirom da se efekti krize vide s vremenskim odmakom.

Zamjenik gradonačelnika Grada Osijeka Dragan Vulin izrazio je zadovoljstvo što su pročelnice resornih upravnih odjela pod kojima je socijalna zaštita u Zagrebu, Splitu i Rijeci sudjelovale u konferenciji, čime je samo potvrđena važnost i vrijednost ovakve razmjene iskustva. Onima koji su u velikom riziku od siromaštva pandemija sigurno nije pomogla te Grad Osijek svojim mjerama koje provodi čini sve kako bi im se poboljšala kvaliteta života, izjavio je zamjenik gradonačelnika.

Unatoč pandemiji, Grad Osijek bilježi pozitivne trendove u porastu zaposlenih uz smanjenje odlazaka u inozemstvo, povećanje broja novorođene djece i više učenika upisanih u prvi razred nego prethodne godine, a bilježe se također i pozitivni trendovi u poslovanju gospodarskih subjekata na području grada.

Više pročitajte na:

U OSIJEKU ODRŽANA TREĆA PO REDU KONFERENCIJA INICIJATIVE VELIKIH GRADOVA NA TEMU SIROMAŠTVA POD NAZIVOM „UTJECAJ EPIDEMIJE COVID 19 NA SIROMAŠTVO – SOCIJALNE I DEMOGRAFSKE POSLJEDICE I IZAZOVI“

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.