Xi poslao čestitku festivalu narodne kulture i umjetnosti

Kineski predsjednik Xi Jinping je uputio čestitku Međunarodnom festivalu narodne kulture i umjetnosti Pojasa i puta Kineski zid koji je u srijedu započeo u gradu Langfangu u sjevernoj kineskoj pokrajini Hebei.

Civilizacije kroz razmjene postaju bogatije i šarenije, napisao je Xi u pismu.

Napominjući kako su zajednički napori svih strana rezultirali pozitivnim napretkom u izgradnji Pojasa i puta je Xi rekao da su u zemljama sudionicama ostvarena poboljšanja u dobrobiti ljudi, kao i u interakciji i dijalogu među njihovim civilizacijama.

Festival će pomoći u promicanju vrijednosti Puta svile i Kineskog zida kao svjetske kulturne baštine, rekao je Xi, dodajući kako služi i kao pozornica za narodnu kulturu i umjetnost zemalja sudionica, most za međuljudske razmjene i dijalog te poveznica za komunikaciju i međusobno učenje među različitim civilizacijama.

Pridržavajući se jednakosti, međusobnog učenja, dijaloga i uzajamnog prilagođavanja među civilizacijama je Kina spremna surađivati s drugim zemljama na izgradnji Pojasa i puta te dati veći doprinos napretku ljudske civilizacije, napisao je Xi.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.