Han Zheng: Kina će ubrzati istraživanje i razvoj automobilskih čipova i operativnih sustava

Budući da kineski sektor novo-energetskih vozila (NEV-ova) ulazi u novu fazu razvoja, država će ubrzati istraživanje, razvoj i industrijalizaciju ključnih tehnologija, poput automobilskih čipova i operativnih sustava te će se nositi s izazovima i prihvaćati mogućnosti, rekao je u četvrtak zamjenik kineskog premijera Han Zheng.

Kina je najveći proizvođač i potrošač automobila i šest godina zaredom je na prvom svjetskom mjestu prema proizvodnji i prodaji, rekao je Han, obraćajući se putem video veze na Svjetskom kongresu novo-energetskih vozila 2021.

Posljednjih godina je Kina uložila napore u razvoj industrije NEV-ova, kako bi ispunila državne ciljeve za postizanje vrhunca otpuštanja ugljičnog dioksida do 2030. i ostvarenje ugljične neutralnosti u cijeloj zemlji do 2060.

Kina je formirala učinkoviti industrijski lanac industrije NEV-ova, s vodećom tehnologijom ključnih komponenti i dijelova, rekao je Han.

Kina će ubrzati izgradnju infrastrukture, promicati javnu i privatnu potrošnju NEV-ova i nastaviti širiti njihov opseg primjene, dodao je.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.