Kina potvrdila potporu UN-u uoči 50. obljetnice obnove članstva

Stalni predstavnik Kine u Ujedinjenim narodima Zhang Jun je u utorak, nekoliko tjedana prije 50. obljetnice obnove zakonitog članstva Kine u tom međunarodnom tijelu, rekao da će Kina nastaviti podržavati UN.

Na 26. zasjedanju Opće skupštine UN–a je 25. listopada 1971. usvojena Rezolucija 2758 kojom su Narodnoj Republici Kini vraćena sva zakonska prava te je priznata kao jedina zakonita predstavnica Kine u UN-u.

“U proteklih 50 godina je Kina pomno štitila svjetski mir”, rekao je Zhang na tiskovnoj konferenciji u utorak, dan nakon zatvaranja sastanaka na visokoj razini 76. zasjedanja Opće skupštine UN-a.

Napominjući kako je Kina druga najveća prinosnica redovnom i mirovnom proračunu UN-a i najveća davateljica postrojbi među stalnim članicama Vijeća sigurnosti UN-a, Zhang je rekao da je njegova zemlja dala značajan doprinos očuvanju mira i uvijek je promicala politička rješenja gorućih problema.

Kina je također štitila međunarodni poredak, poštivala svoje međunarodne dužnosti i obveze te unaprjeđenjem izgradnje zajednice koja dijeli budućnost za čovječanstvo i inicijative Pojas i put osiguravala javna dobra, dodao je Zhang.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.