FERIT: Konferencija posvećena kibernetičkoj sigurnosti 14. i 15. listopada

Konferencija posvećena kibernetičkoj sigurnosti CSC 21 (Cyber Security Conference 2021) održat će se u Osijeku, 14. i 15. listopada 2021. godine.

Tema ove jubilarne, pete konferencije je “Kibernetička sigurnost javne infrastrukture”.

Program pokriva zanimljive i aktualne teme iz područja kibernetičke sigurnosti, sa naglaskom na javnu infrastrukturu uključujući problematiku sigurnosti u industrijskim i tehnološkim sustavima kao i sigurnost informacijskih i komunikacijskih tehnologija. Ovogodišnja novost je izdvojeni dio koji pokriva izazove kibernetičke sigurnosti u obrazovnim institucijama s naglaskom na mlade kao najranjiviju društvenu skupinu.

Digitalna transformacija utječe na sve sektore gospodarstva i mijenja način na koji živimo, radimo i komuniciramo. Ulaganja u strateške digitalne kapacitete i infrastrukture, unaprjeđenje vještina i moderniziranje interakcije između javne uprave i građana poduprijet će naš budući razvoj.

Digitalna transformacija zahtijeva snažnu, sigurnu i otpornu infrastrukturu. Značajno podržana brojnim europskim potporama ona ubrzano mijenja naš način života i ima potencijal stvoriti ogromnu dodanu vrijednost. Međutim, sigurnosni izazovi mogu značajno poremetiti taj razvoj. Budući da su kibernetički incidenti u porastu, javna i kritična infrastruktura su u opasnosti, a Hrvatska trenutno nije adekvatno pripremljena za suočavanje s tim prijetnjama.

Jedina konstanta kibernetičke sigurnosti je da se stvari neprestano mijenjaju, a kada se tehnologija, industrijske inovacije i sigurnosne prijetnje nastave razvijati tom brzinom, neophodna je suradnja cijele zajednice.  Zbog toga kibernetička sigurnost ima neprocjenjivu važnost u područjima energetike, zdravstva, poljoprivrede, bankarstva, opskrbe vodom, prometa, komunikacija i naravno ICT sektora pa je  izuzetno važno da svi dionici procesa budu svjesni mnogobrojnih sigurnosnih aspekata.

Zbog sve većeg broja kibernetičkih prijetnji učinkovit program za kibernetičku sigurnost postao je ključan preduvjet poslovanja i nije moguće postići koncept potpune poslovne sigurnosti bez pune integracije svih sposobnosti privatnog, javnog, državnog i akademskog sektora.

Konferenciju organiziraju FERIT (Fakultet elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek), Atos Hrvatska i ATO Inženjering. Njihovim naporima konferencija je i dalje besplatna za sve sudionike.

CSC 21 je dvodnevni događaj kojem trebate prisustvovati želite li nadograditi sva područja vaše kibernetičke sigurnosti. Stoga nam se pridružite, ostatak zajednice vas čeka!

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.