Gradonačelnik, Unikom i Tržnica Osijek prezentirali novi projekt zbrinjavanja biootpada

Biootpad u sastavu miješanog komunalnog otpada zauzima gotovo 40%. Pravilnim prikupljanjem i zbrinjavanjem biootpada na mjestu njegova nastanka smanjuje se količina otpada koja se svakodnevno odlaže na odlagalištu Lončarica Velika. Stoga je plan Unikoma unaprijediti sustav odvojenog prikupljanja biootpada i proširiti suradnju s trgovačkim društvima u vlasništvu Grada Osijeka.
Na tržnici svakodnevno ostaju velike količine biootpada koje je potrebno zbrinuti, te je, kroz zajedničku suradnju, Unikom za potrebe Tržnice nabavio 100 spremnika od 30l za odvojeno sakupljanje biootpada.
U sklopu prezentacije, direktor Unikoma, Mario Turalija i direktorica Tržnice, Ivana Davidović, potpisali su ugovor o zajedničkoj suradnji u nazočnosti osječkog gradonačelnika, Ivana Radića.
U 30-litarske spremnike, koje su gradonačelnik i vodeći ljudi dvaju gradskih poduzeća podijelili prodavačima, odlagat će se voće i povrće koje više nije za prodaju.
Prikupljeni biootpad djelatnici Tržnice će dalje odlagati u spremnike od 1.100l, koje će Unikom odvoziti na kompostanu, a kako bi, nakon obrade, od navedenog biootpada nastao vrlo kvalitetan kompost.
Odvojeno sakupljanje biootpada na mjestu njegova nastanka značajno će doprinjeti da Osijek već ove godine dostigne zadani cilj od 50% odvojeno prikupljenog iskoristivog otpada i postane prvi među velikim gradovima koji je ostvario zadani cilj.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.