Izaslanik: Sretan život i nasmijana lica su najbolji pokazatelji kineske politike u ljudskim pravima

Kineski izaslanik je u četvrtak rekao kako su najbolji pokazatelji stanja ljudskih prava u Kini sretni životi ljudi i nasmijana lica.

“Najbolji pokazatelji stanja ljudskih prava u Kini su sretni životi i nasmijana lica kineskog naroda”, rekao je Zhang Jun, stalni predstavnik Kine u Ujedinjenim narodima (UN), tijekom glavne rasprave Trećeg odbora 76. zasjedanja Opće skupštine UN-a.

Zhang je naveo rezultate ankete jedne zapadne institucije koji su pokazali kako zadovoljstvo kineskog naroda vladom premašuje 90%.

“Podrška naroda daje nam najveću snagu u unaprjeđenju našeg puta ljudskih prava s izrazitim kineskim obilježjima”, rekao je veleposlanik.

Nekoliko zemalja, uključujući Sjedinjene Američke Države, izmišljaju laži o Xinjiangu, Tibetu i Hong Kongu, iznose neutemeljene optužbe protiv Kine i koriste ljudska prava za uplitanje u kineska unutarnja pitanja, rekao je veleposlanik.

“Moram istaknuti da su optužbe SAD -a i nekoliko drugih zemalja potpuno neutemeljene, nepravedne i suprotne prevladavajućem trendu našeg doba. Umjesto da brinu o ljudskim pravima u Kini, njihova stvarna namjera je sabotirati stabilnost i razvoj Kine.”, rekao je Zhang.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.